TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projesi Sunumu Gerçekleştirildi

Bölümümüz 4. sınıf öğrencilerinden Hüsnanur GÜLSER’in yürütücüsü olduğu TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Doç. Dr. Merve KILIÇ KARAMAHMUTOĞLU danışmanlığında yürütülen “Pandeminin Batı Karadeniz Bölgesi İhracatına Etkisi” isimli proje tamamlanmış ve proje sonuçları bölüm öğrencileri ile paylaşılmıştır.
Öğrencimiz yürüttüğü projenin kapsamını, proje döneminde yapılan çalışmaları ve araştırma kapsamında elde ettiği bulguları dinleyicilere aktarmıştır. Sunumunda Batı Karadeniz bölgesi uluslararası ticaretine dair bilgiler veren öğrencimiz, seçili illerde faaliyet gösteren ihracatçı firmaların pandemi süresince dış ticaret faaliyetlerini zorlayan faktörleri vurgulamış; pandeminin bölgenin ihracatına ilk dönemlerde olumsuz bir etki oluşturduğunu ancak normalleşme süreciyle birlikte bu etkinin ortadan kalktığını ve bölge ihracatının pandemi öncesi düzeye ulaştığını paylaşmıştır.
Proje sunumu toplantısına Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü araştırma görevlileri Behzat Ecem KOÇ ve Hilal MEMİŞ KAMACI katılmıştır.

245 kez görüntülendi