Mezun Tecrübe Paylaşım Programı Gerçekleştirildi

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü mezunlarımızdan ve ZESKO Eğitim ve Danışmanlık firması proje asistanlarından Feyza ÖZDEMİR, “Mezun Oldum Ne Oldu Şimdi?” adlı sunumunu gerçekleştirerek hem eğitim hem de yeni başlayan iş hayatındaki tecrübelerini bölüm öğrencilerimizle paylaştı.

Eğitim hayatı boyunca katıldığı eğitimler hakkında bilgi veren ÖZDEMİR, bölümümüz öğrencileri için düzenlenen saha ziyaretlerinden biri olan Samsun Yurt Savunma firması ziyareti sırasında elde ettiği network sayesinde İşletmede Mesleki Eğitim dersi kapsamında Yurt Savunma firmasında iki dönem süresince staj yapma şansı yakaladığını aktardı. Ayrıca bölümümüz tarafından İşletmede Mesleki Eğitim dersi değerlendirme süreçlerinde bölüm akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen mülakatların mezun olduktan sonraki iş görüşmelerinde avantaj sağladığını ifade etti. Eğitim dönemi sırasında gerçekleştirmiş olduğu TÜBİTAK 2209-A proje sürecinin sunum yeteneklerini geliştirdiğini ve proje süreçlerinin halihazırda bir proje ve danışmanlık firmasında iş bulmasında kendisini bir adım öne çıkardığını ifade eden ÖZDEMİR, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü müfredatında yer alan derslerin; şu an iş hayatında firmalara Kalite Yönetim Sistemleri’ni  kurarken ihtiyaç duyduğu bilgiye sahip olmasını sağladığını, iş hayatına adapte olmakta karşılaştığı sorunların üstesinden daha kolay gelmesine destek olduğunu ifade etti.

Sunumun geri kalanında iş görüşmeleri esnasında mülakat tecrübelerinden, karşısına çıkan fırsatlardan ve zorluklardan da bahsetti. Bölüm öğrencilerimiz tarafından ilgi gören bu etkinliğe; Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan’ı Prof. Dr. Mustafa Kemal YILMAZ, Bölüm öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Merve KILIÇ KARAMAHMUTOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Nurullah EREM ve Dr. Öğr. Üyesi Melih KUTLU ile Bölüm araştırma görevlileri Arş. Gör. Behzat Ecem KOÇ, Arş. Gör. Abdullah Tayyip SOYLU ve Arş. Gör. Hilal MEMİŞ KAMACI katılım sağladı.

68 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı